Főnix Nagyasszonyok

FŐNIX Nagyasszonyok Egyesülete

Történetünk

Az elmúlt évek története

Az indulásunk sem egy hétköznapi történet. Az országos egyesület 2006. december 31.-én szűnt meg. A mi egyesületünk 2007. március 3.-án alakult. A dátumoknak nagy jelentőségük van. Március 8.-án egy kvíz műsorban, Dolhai Attila operett énekes, egy sorsolás következtében a nyereményének felét a FŐNIX egyesületnek ajánlotta. A véletlenek szerencsés egybeesésének köszönhetően, mi voltunk ezek a szerencsések.

Igaz, hogy kellően megnyirbálták az összeget, de mégis csak maradt belőle. Köszönetként meghallgattuk a Kaposvári fellépésén. Jó jel, és egy pozitívum volt, amely megerősített bennünket.

Már a megalakuláskor elhatároztunk, hogy okulunk az elmúlt évek hibáiból, és igyekszünk hatékonyabban dolgozni. Nem elég az, hogy évente 1-2 alkalommal találkozunk csak. Hiszen akkor nem ismerjük meg egymást. Az Elnökség elhatározta, hogy minden kiscsoportos rendezvényen részt vesz, de még azon túl is, igyekszik eljutni a tagokhoz. Ennek szellemében felosztottuk a tagságot területileg, az adott körzetből 1-1 elnökségi tag került megválasztásra.

Somogy megye kiterjedése is nagy, és mivel idős emberekről van szó elsősorban, akik nehezen mozgathatók, ezért hozzájuk közel kell vinni a programokat. Ez volt az elsődleges célunk azzal, hogy kiscsoportos találkozókat szerveztünk. A másik szempont, hogy így megismerhetjük az adott nagyasszony társunk települését, az egyesületét, sokkal több információval rendelkezünk, és olyan helyekre is eljuthatunk, ahol addig nem jártunk.

Így ismerkedtünk meg Böhönye nevezetességeivel, gyönyörködtünk az őrtilosi Szentmihály hegyről elénk táruló panorámában, a Dráva partban, ahol a túlsó part már Horvátország. A kisgyaláni körtemplomban a különleges miseruhák, a büssüi falumúzeum, Göllében Fekete István múzeum, mind olyan értékek, amelyeket látni kell, de Nemesdéd virágos utcái, parkjai, a falumúzeuma, a szóládi lösz pincesor, a kőröshegyi bográcsozás, a beleznai falunap, a „Különleges asztali örömök Somogyban” főzőversenyeken való részvétel, mind-mind kedves emlék.

Alsómocsolád, a 400 lelkes baranyai kisfalu, olyan, mint egy ékszerdoboz, ami tele van kincsekkel. A táj, ami körülöleli, is csodálatos. Azok az értékek, amiket rejt a vidék, kincsek az ott élők, de az odalátogatók számára is. Szeretnénk folytatni ezt a már jól bevált módszert, minden évben újabb helyekre eljutni, és megismerni szűkebb hazánkat. Felejthetetlen élményekkel gazdagodtunk a Patalomi Sportnapon, ahol több számban is helyezettek voltunk. A somogyszobi nagyasszonyunk által szervezett Költészetnapi, és Adventi rendezvényeikre is szívesen emlékezünk. Tervezünk nagyobb kirándulást is, ahol szintén a közös élmények által kovácsolódunk össze.

De nemcsak egymást ismerjük meg jobban, hanem egymás csoportjait is. A települések rendezvényein rendszeresen fellépünk, ami szintén a kapcsolatok erősítését eredményezi.

Sajnos az idő múlásával mindenki idősebb lesz, egyre több a baj, a betegség. Nem feledkezünk meg azokról a tagjainkról sem, akik már nem tudnak közénk jönni. Látogatjuk őket, beszámolunk a történtekről, ami erőt nekik is és nekünk is.
Így élünk a hétköznapokban, ahol minden együtt töltött nap ünnepnek számít. Arra törekszünk, hogy minél több ilyen alkalom legyen az életünkben.


Üzenetküldés

Ha információkra van szüksége vagy el szeretné mondani a véleményét, kattintson a lenti gombra!


 Üzenetküldés 

Felhívás

Javasoljon Ön is jelölteket a Főnix Nagyasszonyok soraiba!

 Javaslat